NewS

вторник, декември 12, 2006

Група Те ни представя в Брюксел

Група Те ще свири на празненство по случай присъединяването на България и Румъния към ЕС, в навечерието на срещата на Европейския Съвет в Брюксел.

На 14-ти декември в Брюксел България и Румъния ще бъдат тържествено приветствани като нови държави-членки на ЕС. Празненството ще бъде открито от комисаря по разширяването Оли Рен, като официалните лица от Европейската комисия ще разкрият специално приготвения за целта коледен хляб с формата на картата на Европа, а картите на България и Румъния ще бъдат символично присъединени към нея.

Група Те е българската група, която ще свири за очакваната многобройна публика. Музикантите репетират усилено за предстоящото събитие, подготвяйки сетлиста от парчета, с които да представят достойно страната ни. Началото на събитието ще бъде дадено в 11:00 ч. пред църквата Св. Магдалена. В празненството ще участва и румънската група Систем.

По време на събитието заедно с музикалния канал МTV ще бъде стартирана и инициативата „най-дългата човешка верига в света”, която ще е посветена на присъединяването на България и Румъния към ЕС. Идеята е в продължение на 3 месеца, считано от 14-ти декември 2006 г., всеки, който иска, да зареди своя снимка с разперени ръце в уебсайта на музикалния канал. Така подредени една до друга снимките ще създават впечатление, че отделните хора са се хванали за ръцете, съобщава stroeja.com.